Samsung introduceert de Samsung FLiP

Samsung FLiP

Gisteren introduceerde Samsung de Samsung FLiP op de CES, de grootste techbeurs ter wereld, die jaarlijks wordt gehouden in Las Vegas. De Samsung FLiP is een digitale en interactieve flipover die een grote bijdrage levert aan interactieve teamdynamiek. De FLiP werd zowel door de aanwezige pers als door de bezoekers van de beurs met veel lof ontvangen. Niet verwonderlijk want de FLiP is een interactieve flipover met ongeëvenaarde schrijfervaring en slimmigheden die efficiënter en productiever samenwerken stimuleren, zonder gedoe.

Rutger Karelse, General Manager van AplusK, is blij met deze spraakmakende Samsung innovatie: “De vraag naar laagdrempelige oplossingen om in kleine teams digitaal en interactief samen te werken, stijgt explosief. De laatste jaren zijn er dan ook meerdere collaboration tools op de markt verschenen om aan deze vraag tegemoet te komen. Vaak hele mooie producten. Maar tegelijkertijd producten die door (te) uitgebreide mogelijkheden en soms complexe software de gebruiker afschrikken om even snel te brainstormen, ideeën uit te werken etc. En dat is natuurlijk ontzettend jammer.” 

“De Samsung FLiP, Samsungs digitale flipover, brengt hier definitief verandering in”, vervolgt Rutger. “De FLlP doet precies wat je van een dergelijke tool verwacht. Geen overdaad aan nooit-gebruikte functies, maar alleen die functies die de gebruiker écht verder helpen. Dit in combinatie met het intuïtieve gebruik en de kwaliteit die je van A-merk Samsung mag verwachten, maakt het een ideale oplossing voor teammeetings. Gebruikers kunnen zonder instructie aan de gang en beheerders hebben er geen omkijken naar.”

Samsung FLiP infographic 01

De gebruiker als uitgangspunt

Bij de ontwikkeling van de FLiP is de gebruiker – en niet de technologie – als uitgangspunt genomen. Dit heeft zich duidelijk vertaald naar de interface. Zo wordt het scherm automatisch geactiveerd via sensorherkenning of zodra de digitale pen uit de houder wordt gepakt. Verder kan er, behalve met de meegeleverde pen, geschreven worden met ieder ander gewenst schrijfgereedschap en is de flipover met één beweging horizontaal of verticaal te draaien. Zo is de beschikbare schrijfruimte eenvoudig te maximaliseren. De schrijfervaring zelf is dankzij de ontwikkelde touch technologie zeer natuurlijk en de mogelijkheid het scherm in portraitmodus 4,5 graad naar achteren te kantelen versterkt dit nog eens.

Content van persoonlijke devices weergeven

Uiteraard biedt de FLiP, met geïntegreerde NFC- en schermspiegelingstechnologieën, aan deelnemers de mogelijkheid om content vanaf bijvoorbeeld een smartphone weer te geven. Door deze mobiele connectiviteit is het mogelijk om afbeeldingen, grafieken of andere essentiële bestanden rechtstreeks vanaf persoonlijke apparaten te introduceren... alles in een duidelijk, gemakkelijk leesbaar formaat en direct klaar om te bewerken en te delen.

Handige zoekfunctionaliteit, optimale veiligheid

Een ander voordeel van deze digitale flipover versus een statisch model is dat de pagina’s oneindig zijn. Zowel in afmeting als in aantal. Er hoeven geen papierblokken en stiften meer besteld te worden en gebruikers hoeven niet bang te zijn dat gevoelige informatie ergens hard copy blijft rondslingeren. Aantekeningen kunnen digitaal worden opgeslagen in een centrale opslagdatabase, compleet met handige zoek- en navigatiefuncties waarmee een specifiek item in seconden kan worden gevonden. De gedetailleerde voorvertoning geeft een samenvatting voordat deze wordt gedeeld met deelnemers op afstand. Uiteraard zijn alle bestanden ook te beveiligen met een persoonlijk wachtwoord.

Demomogelijkheden voor resellers

Samsung FLiP AplusK 02

“Wij zijn als officieel Samsung distributeur erg enthousiast over de komst van de Samsung FLiP. Deze digitale flipover kan echt zonder gedoe gebruikt worden door iedereen. Iets waar zowel facilitair beheerders als gebruikers erg blij van worden. We kijken er dan ook naar uit onze resellers het apparaat te kunnen demonstreren zodat gebruikers zo snel mogelijk de vruchten kunnen gaan plukken van dit schitterende apparaat.” 

Bekijk de Samsung FLIiP Video

Download de Samsung FLiP brochure